Home Trajnime Biznes Online 8 arsyjet pse biznesi juaj ka NEVOJË për një website profesional

Rendesia e website

Si çdo pronar I biznesëve të vogla, edhe ju mundë të besoni  se biznesi juaj nuk do të përfitoj  asgjë nga të poseduarit një website, apo website-i nuk është I planifikuar fare në buxhetin tuaj.
Ose ju mendoni  se për shkak se  ju nuk e përdorni kompjuterin, as klientët tuaj potencial nuk e përdorin. Kjo  është një ide e gabuar. Portali ekonomik Menaxherat.com ju sjellë  8 arsyjet  pse biznesi juaj ka NEVOJ për një website profesional,  nuk ka rëndësi se në çfarë përmasa është biznesi juaj.

  1. Biznesi juaj I vogel do të ketë ritje të besueshmëris  tuaj.

  Sot më shumë dhe më shumë përdorues/klient e përdorin internetin për të kërkuar produktet apo shërbimet që ato kanë nevoj. Biznesi juaj I vogël do të ketë ritje të besueshmëeris duke e poseduar një website. Pa  asnjë konsumator potencial  do të shkojë në atë gjendje se cfarë bëjnë konkurentët tuaj. Nëse ju e keni një website dhe është I punuar mesatarisht, atë duhet ta ridizajnoni ne mënyrë profesionale sepse do ti siguroj biznesit tuaj një imazh më profesional dhe do të frymëzoj vizitorët/klientet tuaj  të kenë besim më të madhë tek kompania juaj. Dizajni I webfaqes, qëndrueshmëria, optimizimi I webfaqes,  etj  të gjithe këto ndikojnë në ndërtimin e nje besueshmërie  më të fort tek konsumatoret tuaj.

  1. Website ju kursen parat

Si pronar I çdo biznesi të vogël ju ndoshta do të mendoni  se nuk do ta përballoni financiarishtë një website professional, por në të ardhmen e afërt ju nuk do të përballoheni pa të. Megjithëse edhe pse  kostoja e zhvillimit dhe dizajnimit të një webfaqe ndryshon, gjenerimi I cmimeve për webfaqe sillet reth 300€ e deri ne 1000 €  e siper, për pagese vjetore, e në disa raste edhe në 150€. Krahaso cmimin e reklames në një gazet, dhe në krahasim me cmimin e reklamës në një gazet ju mundë të merni përgjigje më të saktë. Konsideroni tregun tuaj potencial dhe ju mundë të arrini më shumë me një webfaqe.  Kjo është një kosto shumë efektive për të promovuar biznesin tuaj.

  1. Do të mundesoj të I mbaj klientet të informuar

Mendoni website-in tuaj sikur nje broshur online ose nje katalog.  Është shumë thjeshtë dhe e shpejtë për ti freskuar informatat për produktin apo shërbimet tuaja në website se sa në materialet e shtypura, Website-i ju mundëson për të bërë një mënyër më të lehtë dhe më efektive për konsumatorët tuaj të njoftohen për ardhjen e produkteve të reja, si psh:  ngjarjet e ardhëshme, oferta promovuese , apo  për donjë shërbim tjetër që ju ofroni.   Ndryshe nga reklamat e printuara të cilët shpejt bëhen të vjetruara. Webfaqja juaj e biznesit do të  mund të siguroj informacione aktuale dhe njoftime të kompanis tuaj.

  1. Gjithmonë është I hapur

Website është në gjendje gadishmërie 24/7/365 për cdo konsumator tuaj  edhe kur dyqani apo zyrja juaj është e mbyllur, duke ju ofruar atyre (konsumatorëve tuaj) me lehtësi të i shqyrtojnë produktet apo shërbimet tuaja.
Në ditët e sotme kur koha është e kufizuar, website-i është një ndër pikat e më kryesore të shitjës  e cila qëndron gjithmonë e hapur dhe ju kursen kohën konsumatorëve tuaj, duke e shyqrtuar produktin apo shërbimet tuaja nga shtëpija, puna, etj dhe të bëjë porosin mbrenda 60 sekondave.

  1. Website mundëson targetimin e një tregu të gjërë

Nëse ju i promovoni produktet apo shërbimet tuaja, website-i juaj do të ofrojë  pika alternative të shitjes.  Sikur një shitës me pakice, nje website eCommerc (shitore  online) është një vend i mirë për të shitur produktet tuaja në një tregë të gjërë botëror,  madje edhe shërbimet mundë të jenë në dizpozicion global.
A nuk mendoni se ju do të jeni në gjendje të shitni produktet apo shërbimet tuaja online. Sot edhe veturat ashtu edhe shtepit  dhe shumë shërbime tjara shiten online.

  1. Website ofron një medium ku ju prezentoni  punët tuaja

Nuk ka rëndësi se në cfarë lloji të biznesit keni ju, website është vendi i duhur për të prezentuar punët tuaja, duke i vendosur në portfolion tuaj ose foto galerinë, dhe në këtë mënyrë  ju mundë të demostroni se çfarë e bënë biznesin tuaj unike nga të tjerët. Reagimet e konsulmatorëve do të jene prezente.

  1. Website kursen Kohen tuaj

Dhënja e informacioneve për klientët tuaj merr kohë, nëse kjo bised bëhet në telefonë, ballë për ballë, në broshura, apo në email. Me një kataloge online ju mundë të ofroni informacione të shumta reth produktit apo shërbimëve.
Pasi që webfaqja juaj funksionon, ajo është në dizpozicion për konsumatorët  tuaj në çdo kohë,  dhe ju e kurseni kohën tuaj. Dhe cfar është koha ? Koha është para.

  1. Përmirsonë shërbimin për klientët 

Ndoshta ju jeni një kontabilist dhe duani  të I keshilloni klientit tuaja  se si duhet  lehtësuar praktikat e tyre të kontabilitetit, apo jeni një mjekë dhe dëshironi pacientët tuaj të I mbani të freskët me informacione shëndetësore.Duke përfshirë një faqe NDIHME, duke shtuarë artikuj ose duke ngarkuar një artikull për të ju përgjigjur  gjitha pyetjeve të klientëve apo pacientëve tuaj  ju mundë të I mbani ata të freskët.Cfarë mënyre e mirë për ti paisur ata me vlera të shtuar të shërbimit duke shpërnda informacionet në website-in tuaj.

 

Përktheu dhe përshtati nga Anglishtja
Erhan Krasniqi | bruno-network.com
Portali Ekonomik “Menaxherat.com”