Home Biznes Zhvillim Biznesi Tre Hapa që të keni një Model Biznesi

modeli i biznesit

modeli i biznesit

Ambienti ekonomik i varfur ndikon jashtzakonisht në krijimin e një model biznesi. Por cka në të vërtetë ështe modeli I biznesit?

Investorët dhe ndërmarrsit duket ndonjëherë se nuk e kanë të qartë, shumëshpesh pa e ditur se cka në të vërtetë don të thotë. Në primare, modeli I biznesit na tregon se si një biznes sjell paratë.

Sidoqoftë, që ta kuptoni dhe t’i joshni më shumë investorët, është e rëndësishme që të theni këtë koncept në disa elemente:

Vlera e proporcionit me konsumator: Vlera e fortë në proporcion me konsumatorët don të thotë produkti apo shërbimi juaj ndihmon që të zgjedh një problem ose të sjell një benificion. P.sh. Skype ofron një komunikim të lehtë përmes zërit pa pagesë. Kjo dmth. ja vlen të mbijetosh, edhe pse kualiteti i shërbimit nuk është në nivelin e telefonatave standarte.

Përderisa ky shembull na mëson se këtu kemi kompani me shërbime të sofistikuara, vlera e proporcionit me konsumator është e duhur dhe e thjeshtë. Fatkeqsisht, temperamenti për shumë kompani është që të nxjerrin në pah më shumë benificione sa munden, në mënyrë që të të nxjerrin mesazh të qartë, jo veq për konsumatorët por edhe për stafin e tyre. Kjo e bënë të fortë e më të mirë në treg.

Hapi i sigurt: Vlera e juaj e proporcionit me konsumatorë, pa marrë parasysh sa e fuqishme, është e panevojshme përderisa nuk keni adaptim me konsumatorë. Por shumëherë është e shtrenjë të fitoni konsumatorët, vecanarisht ata më të fortit. Këtyre të fundit i pëlqen të eksperimentojnë gjërat e rea që mund të ju sjellin fidbek të mirë që t’ju përmirsojnë shërbimin. Ky ishtë një shembull si me Facebook, i cili patë fillimin e tij në Harvard. Konsumatorët e hershëm mund të ju sjellin shumë afirmim, që dmth esencialisht marketing i lirë.

Diferenca:  Në vitet e 90-ta, mijëra kompani u futën në zonën e e-commerce. Por derisa shumë prej tyre përdorën privatësi dhe shërbime me arsye tek konsumatorët, këtu kishte një diferencë.  Ishte pra që t’I nxisin kompanitë si Amazon.com që të fusin funksione unike parelelisht, si përdorues të verifikuar, rekomandime, lista e dëshirave dhe posta të shpejta. Të gjitha këto kanë rritur besimin të konsumatorët dhe kanë mundësuar që mos të gjejtë alternativa tjera.

Cmimi: Cmimi është një element tjetër për të ndërtuar vlerën e proporcionit me konsumatorët. Kur Saleforce.com u themelua në vitin 1999, kompania deshi që të lehtësojë te konsumatorët blerjën e softverëve. Deri atëherë, strategjia ishtë që konsumatorët të paguajnë shuma të parave për pagesat e licencuara para se të bëhen pagesat kryesore.  Salesforce.com më vonë ndryshoi shërbimin e pagesave. Dhe ky model biznesi bëri që Saleforce.com të jetë kompani multimiljard dollarshe.

 

 

Këto karakteristika janë vetëm si një bazë fillestare. Porse, modelet e bizneseve marrin shumë punë, dhe përkushtim kohë pas kohe. Sidoqoftë, në mënyrë që të keni një biznës të suksesshëm, ju duhet të kuptoni në tërsi modelin e biznesit.

Blerim Qerimi / burimi: businessweek.com

bokep indo xnxx porno gratisAmatore Maturo Carino E Coccoloso 無料 エロ 動画 Bionda piccolina si fa scopare la figa dura in hd