Home Ekonomi Kontabilitet Hapat per nje ndryshim te sukseshem te karierres

Jeni  të interesuar për një karrierë të re? Nëse është kështu, është e rëndësishme që të merrni  kohë për të vlerësuar gjendjen tuaj të tanishme, për të shqyrtuar mundësitë e karrierës dhe për të zgjedhur një karrierë që do të jetë e kënaqshme për ju.

1. Vlerësoni punën tuaj aktuale. Mbani një ditar të përditshëm për reagimet tuaja në situata të ndryshme të lidhura me ambjentin e punës. Cilin aspekt të punës suaj pëlqeni dhe jo? A janë pakënaqësitë tuaja në lidhje me përmbajtjen e punës, kolegët që ju punoni apo kulturën e kompanisë?
2. Vlerësoni interesat tuaja, vlerat dhe aftësitë. Rishikoni rolet e sukseshme në të kaluarën tuaj, punët vullnetare, projektet për të identifikuar aktivitetet e preferuar dhe aftësitë. Përcaktoni nëse vlerat tuaja themelore dhe aftësitë janë adresuar nëpërmjet karrierës suaj të deritanishme.
3. Rrahje idesh për alternativa të karrierës duke i diskutuar vlerat, interesat  tuaja me miqtë, familjen, kontaktet nga networking dhe këshilluesit e karrierës.
4. Kryeni një vlerësim paraprak të disa fushave për të identifikuar disa targete të preferuara.
5. Lexoni sa më shumë  për këto fusha dhe arrini nga kontaktet personale që keni në këto fusha të keni intervista informale.
6. Identifikoni aktivitete vullnetare dhe të pavarura në lidhje me fushën tuaj të interesit si p.sh nëse jeni duke menduar të kaloni në fushën e botimeve në karrierën tuaj, provoni të editoni në një gazetë.
7. Investigoni oportunitete edukimi që do të lidhin jetën tuaj profesionale me fushën e re. Consideroni të merrni kurse gjatë mbrëmjes në një kolegj local. Kontaktoni grupe profesionale në fushën tuaj të interesit dhe shkëmbeni opinionet me ta për sygjerime.
8. Shikoni mënyra për të zhvilluar aftësitë tuaja në punën tuaj aktuale. P.sh nëse kompania juaj ofron trajnime regjistrohuni në sa më shumë kurse të mundeni.
9.
Konsideroni rolet alternative brenda industrisë që ju aktualisht punoni e cila do të mund të përdori njohjen e industrisë që ju tashmë keni. P.sh nëse ju jeni programues që nuk dëshironi të programoni konsideroni teknikat e shitjes ose menaxhimin e projektit.

Dua Pune

Similar articles

bokep indo xnxx porno gratisAmatore Maturo Carino E Coccoloso 無料 エロ 動画 Bionda piccolina si fa scopare la figa dura in hd