Home Ekonomi Menaxhment Menaxhimi dhe Administrimi

Termi “manaxhim” ne majft raste ekuivalentohet me termin “administrim”.
Fjaloret i trajtojne keto dy koncepte si te perkembyeshme.keto terma jane
perdorur nga autore te ndryshem ne varesi te nevojave dhe qellimeve te tyre.

menaxhimi dhe administrimi

Pergjithsisht, administrimi
perdoret per organizatat e sektorit publik, por edhe ketu termi “manaxhim” po
merr perdorim gjithnje e me gjer.Ndersa, ne kuptimin e tij me te ngusht,
administrimi i refuzohet kontrollit te drejtimit te perditshem te ndermarrjes,
Pra administrimi eshte pjese e procesit te menaxhimit qe ka te beje me projektimin
e sistemeve dhe procedurave me qellim qe te arrihen objektivat e vendosura. Me
fjale te tjera, ne qoftese manaxhimi eshte nje e tere, administrimi eshte vetem
nje pjese perberse e tij.

Ekzistion nje debat i vazhdueshem nese manaxhimi
eshte art apo shkence. Pikpamja ma e drejte do te ishte, qe manaxhimi te
trajtohet si shkence dhe si art. Ne manaxhim gjithnje do te jete i nevojshem
gjykimi personal, prandaj si praktik ai eshte art. Nga ana tjeter, cdo manaxher
per nxjerrjen e konkluzioneve te drejta duhet te mbeshtetet edhe ne parimet
fondamentale te manaxhimit si shkenc e ne venien ne jete te teknikave e
mjeshterive specifike te tij

 

mare nga:
Universiteti shteteror i tetoves

Fakulteti : Administratued Publike

Similar articles
bokep indo xnxx porno gratisAmatore Maturo Carino E Coccoloso 無料 エロ 動画 Bionda piccolina si fa scopare la figa dura in hd